Tig Lassen Rvs Beste kwaliteit

Gepubliceerd nov. 17, 21
6 min read

Rvs Lassen Tig Vind hier meer informatie over

Automatisch Buis Aan Buis Blad Orbitaal Lassen Kijk op de websiteKwaliteit Laswerk Met Orbitaal Lassen Vind hier meer informatie over

Door middel van , en produceren wij zeer sterke en betrouwbare lasverbindingen. MIG, MAG en TIG lassen Iedere lastechniek heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is MIG-lassen en MAG-lassen goed te automatiseren terwijl met TIG-lassen een zeer hoge betrouwbaarheid en laskwaliteit te behalen is. Daarom bekijken we per situatie wat de beste lastechniek is.

De doorlooptijd van de laswerkzaamheden wordt hiermee sterk verkort.

Orbitaal lassen is een lasproces waarbij pijpverbindingen doormiddel van een geautomatiseerd TIG-lasproces worden gemaakt. Bij het Orbitaal lassen draait de lasboog 360 graden rondom een buis en wordt gebruikt voor lasverbindingen die zeer nauwkeurig zijn en toch snel moeten worden gemaakt. Orbitaal lassen is geschikt voor ronde buizen, leidingen en een groot aantal ronde objecten die daaraan verbonden kunnen worden zoals flenzen.

Orbitaal Lasinstallatie - Welding Beste kwaliteit

Het belangrijkste voordeel is dat de kwaliteit van de lassen die met een orbitaalsysteem zijn gelegd zeer hoog is. De doorlas is perfect met een inwendige gladde lasnaad, waardoor buizen en leidingen die doormiddel van dit lassysteem met elkaar zijn verbonden ook geschikt zijn voor de zuivelindustrie. Ook voor de farmacie en de halfgeleider industrie is dit lasproces zeer geschikt omdat de kwaliteitseisen aan lassen daar heel hoog zijn.

Wanneer de hoogste kwaliteitseisen worden gesteld, zoals binnen de pharmaceutische industrie, voldoet alleen orbitaal lassen. Feitelijk betreft het hier een geautomatiseerd TIG-lasproces. Orbitaal lassen maakt uiteraard deel uit van het productieproces bij Van Rijn RVS. De lassen gemaakt met ons orbitaal systeem zijn van de allerhoogste kwaliteit. Door het geautomatiseerde systeem, waarbij de las-toorts radiaal langs de lasnaad gevoerd wordt, ontstaat een perfecte doorlassing.

Van Rijn RVS werkt met een orbitaal systeem voorzien van een open laskop met koude draad toevoer. Geschikt voor diameters van 3 tot 356 mm, in elke gewenste dikte. Als gevolg van het geautomatiseerde proces is de kwaliteit van de lassen volledig reproduceerbaar. Om deze reden kan in veel gevallen volstaan worden met een lastechnisch onderzoek op één enkele las.

Orbitaal Lassen Kijk op deze website

ecologisch verantwoord registratie van lasparameters hogere lassnelheid ideaal voor serie productie Maak de juiste keus en kies voor orbitaal lassen. Kwaliteit gegarandeerd! Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan zeker contact met ons op.

Wij lassen al meer dan 15 jaar orbitaal, onder andere voor de farmaceutische industrie. Tot 2011 was dit onder de vlag van Velmon Lastechniek. Verschillende onderdelen van CERN LHC (deeltjesversneller Geneve) zijn ook door ons orbitaal gelast. Volgens de EHEDG richtlijn moet het te lassen materiaal bestaan uit een austhenitisch roestvast staal en verdient orbitaal lassen de voorkeur omdat dit een computergestuurd lasproces is. orbitaal lassen.

Lasproces – Lassen Van Staal En Roestvrij Staal Vind hier meer informatie overLasapparatuur-processen Voordelen

De kwaliteit van de las is daardoor steeds gelijk en kan gereproduceerd worden. Mede door de vraag uit de markt hebben wij ons gespecialiseerd in de verwerking van dunwandig rvs leidingwerk tot max. zo’n 3,0 mm wanddikte. Gesloten laskop Onze orbitaal lasapparaten kunnen worden voorzien van een gesloten kop. Dit wordt ook wel een type met een cassetteklem genoemd.

Laskwalificaties - Apparatenbouw Vind hier info

Een pluspunt van de gesloten kop is dat er een inerte omgeving om de las heen gecreëerd wordt door de toepassing van een beschermgas.Bekijk hier een project met de gesloten laskop. Geen nabewerking nodig Na het orbitaal lassen heeft de binnenzijde van de buis een mooi glad oppervlak zonder vervuiling.

De kwaliteit is nl. zeer goed en zij hebben een zeer goede vertegenwoordiging in Nederland. Tevens is er vele jaren ervaring en kennis van het geautomatiseerde TIG-lasproces aanwezig. Wij zijn ook zeer tevreden over de samenwerking. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de laatste generatie P4 orbitaal lasmachines van Polysoude met een touchscreen.

Projecten Hieronder zijn een paar voorbeelden van projecten welke wij hebben gerealiseerd. Meer weten? Wilt u weten wat Velmon voor u kan betekenen op het gebied van orbitaal lassen? .

Tig Lassen Rvs Meer voordelen over

Een speciale orbitale laskop wordt via flexibele slangen of leidingen op de voeding aangesloten. Deze koppen hebben een ingebouwde klem die rond het te lassen object vergrendelt, evenals een ingebouwde motor om de elektrode rond het object te roteren. Deze elektrode blijft verborgen in de kop gedurende de gehele orbitale lasprocedure.

Zodra de laskop rond het object is vergrendeld, wordt de elektrode automatisch door het proces geleid. Hoewel het voor mensen moeilijk kan zijn om een ​​gelijke afstand te behouden bij het lassen rond een object, verplaatsen deze laskoppen de elektrode in een constant, cirkelvormig patroon rond het object. Omdat bij de meeste projecten geen verbruikselektrode nodig is, resulteert orbitaal lassen ook in een zeer schone, splattervrije verbinding.

Dit omvat voedselverwerking, laboratoriumwerk en zelfs nucleaire lasprojecten. Orbitale technieken kunnen ook worden gebruikt bij standaard pijplassen in huizen of bedrijven. Lassers die deze techniek willen gebruiken, moeten een grote selectie laskoppen dragen voor objecten van verschillende afmetingen. Orbitale technieken kunnen alleen worden toegepast wanneer de laskop van de juiste maat beschikbaar is om rond elk object te passen.

Tig-lassen – Functie En Voordelen Toegelicht Voordelen

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en geven graag vrijblijvend advies over de toepassingen van orbitaal lassen voor uw werkzaamheden. Wat is orbitaal lassen? Orbitaal lassen is een lasproces waarbij pijpverbindingen worden gemaakt middels een geautomatiseerd TIG-lasproces. Orbitaal lassen is een gemechaniseerd lasproces. De las wordt gelegd door de machine en niet met de hand door een lasser. welding.

Het woord ‘orbitaal’ is afgeleid van het Latijnse ‘orbita’, dit betekend baan of pad. Dit doordat orbitaal lassen gebeurd in een rechte baan rondom een buis. Dit proces wordt gebruikt voor lasverbindingen die zeer nauwkeurig zijn en toch snel moeten worden gemaakt. Bij orbitaal lassen onderhoud een wolfraamelektrode de lasboog.

Het andere deel kan een andere vorm hebben, bijvoorbeeld een flens of een bocht (tig lassen rvs). De flens of bocht worden dan aan de rechte buis geklemd. Daarnaast is bij een open kop het risico op vervuiling in de las groot. Bij een gesloten kop wordt er gebruik gemaakt van een cassetteklem.

Orbital Lassen Binnen Pharmatec Orbital Welding Vind hier info

Alleen buizen die rondom de lasverbinding recht zijn aan elkaar worden gelast. Voordelen van orbitaal lassen Orbitaal lassen heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere lasprocessen, maar het belangrijkste voordeel is dat de kwaliteit van de lassen die met een orbitaalsysteem zijn gelegd zijn zeer hoog is. Zo is de doorlassing perfect waardoor buizen en leidingen die doormiddel van dit lasproces met elkaar verbonden zijn ook uitermate geschikt zijn voor de voedingsmiddelenindustrie, farmachemie of petrochemie.

Een lasser die een goede las tussen twee buizen moet leggen is veel langer bezig, zo moet er ook gebruik gemaakt worden van een manipulator die de buizen ronddraait. Omdat de lasboog bij orbitaal lassen 360 graden om de buizen heen draait is hier geen manipulator nodig. Door het invoeren van de materiaalsoort, diameter en wanddikte worden de juiste parameters automatisch berekend.Het orbitaal lassen neemt dan ook een steeds grotere vlucht binnen onze bedrijfsvoering. Continuïteit in kwaliteit Wij zijn voorzien van up-to-date apparatuur voor orbitaal lassen. Wanneer het orbitaalsysteem goed is ingesteld is het lasproces reproduceerbaar en kan continuïteit verkregen worden in de kwaliteit van de gelaste producten. rvs welding. Onze gecertificeerde medewerkers weten precies hoe zij de parameters moeten instellen voor elke individuele lastaak.

Meer van Ventilatie

Navigation

Home

Latest Posts

Budget Huisontruiming.

Published Nov 29, 21
7 min read

Zo Vindt U Een Betrouwbare Schoorsteenveger

Published Nov 27, 21
8 min read