Rvs Welding Vind hier meer informatie over

Gepubliceerd nov. 05, 21
7 min read

Voordelen Geautomatiseerd Lassen Vind hier info

Orbitaal lassen, het is snel, nauwkeurig en geautomatiseerd. Daar kan niet veel misgaan zou je dan denken. Toch kan er nog wel eens iets mis gaan door slechte voorbereiding en onjuist gebruik van het de apparatuur. Bij Convergence Industry hebben we veel ervaring met orbitaal lassen. Vandaag hebben we de 10 meest gemaakte fouten bij orbitaal lassen op een rijtje gezet zodat jij ze niet nog een keer hoeft te maken! Laten we beginnen met het belangrijkste: wat ga je lassen? Het is van vitaal belang om buizen met dezelfde diameter en wanddikte te gebruiken.

Ga Voor Geautomatiseerd Lassen! Vind hier infoLassen Van Constructie, Plaatwerk & Leidingwerk Vind hier meer informatie over

Kant-en-klare producten zoals hoeken en adapters voor de aansluiting op componenten zijn namelijk altijd perfect vlak en hebben geen bramen. Zo moet ook de gebruikte slang worden afgewerkt (orbitaal lassen). In het algemeen gebruiken we het meegeleverde gladdere en meer braamvrije werkstuk dat op een boor past. Door dit gereedschap op de juiste klauw te klemmen en de afstand van de slijpkop dichterbij te draaien, wordt de buis tot op 1/10 mm nauwkeurig, vlak en braamvrij afgewerkt.

Ga Voor Geautomatiseerd Lassen! Voordelen

Slechte lassen, zoals convexe en concave lassen, en breuken of belletjes in het laswerk kunnen zo worden vermeden. tig lassen. Ook een orbitaal lasapparaat kan niet toveren dus wanneer je gaat lassen is het belangrijk dat de delen goed en recht op elkaar passen. Om dit te bereiken is moet je de tubing eerst afvlakken met een speciaal stuk gereedschap zoals hier boven besproken.

Als dit niet het geval is zal de las niet lekdicht zijn en geeft het apparaat vaak een fout aan (fout bij lassen: lasnaad verbroken). Wanneer dit gebeurt moeten de stukken tubing opnieuw worden afgevlakt. Voor een goede koeling van de buizen is het belangrijk dat de aan elkaar te lassen onderdelen 1 ingang en 1 uitgang hebben.

Eenvoudige Mechanisatie Bij Het Booglassen Voordelen

Als de gasstroom onvoldoende is, zal uw las zwakker zijn en de kans bestaat dat deze lamp in het ergste geval zal blijven staan, instorten of verbranden. Dit is verreweg de eenvoudigste stap in het hele proces, maar een stap die - in geval van haast - soms over het hoofd wordt gezien of niet goed wordt gedaan.

Dit komt doordat tijdens het lassen vet en vuil op de onderdelen worden verbrand, waardoor er een afzetting achterblijft (geautomatiseerd lassen) (welding). Als u er zeker van bent dat de te lassen onderdelen goed voorbereid zijn, is het belangrijk om uw apparatuur te controleren. Bij het inschakelen van de lasmachine moeten de twee gasflessen (Argon type 5.

Wat Is Orbitaal Lassen? Klik hier voor info

Een fles wordt aangesloten op het werkstuk en de andere op de lasmachine. Ook moet aandacht worden besteed aan de gaskraan naast de lasmachine, die gesloten moet zijn om te voorkomen dat er gas ontsnapt. Wanneer het lassen moet worden uitgevoerd, open beide kranen volledig. Sluit na het lassen eerst de gaskraan op de werktafel om de gastoevoer af te sluiten.

Voor het orbitaal lassen is het van belang dat er gebruik word gemaakt van de juiste gasdruk. Controleer daarom voor dat je gaat lassen altijd de gasdrukken op de flessen richting je werk en richting de machine - tig lassen rvs. Zorg dat de reduceer van de gasfles naar je werk op ongeveer 7,5 l/hr staat.

Orbitaal Lassen - Maintenance Piping & Construction Beste kwaliteit

In een orbitaal lasapparaat beweegt de elektrode radiaal om het te lassen onderdeel heen. De elektrode is een belangrijk onderdeel van het lassen, want hieruit ontstaat de lasboog. Voor orbitaal lassen is het belangrijk dat de elektrode een consistente vorm en lengte heeft. Afwijkingen hierin zorgen voor afwijkingen in de laskwaliteit.

Deze factoren zorgen voor een goede ontsteking en vorming van de lasboog, en de stabiliteit hiervan. De elektrode zelf heeft een vaste lengte, zodat deze in goed het lasapparaat past. Op de foto's is een vervuilde elektrode in de lasmachine te zien; de punt en de hoek van de elektrode zijn niet meer zichtbaar en er is een duidelijke hoeveelheid 'vervuiling' op de elektrode.

Orbitaal Lassen Kijk op deze website

Een nieuwe elektrode wordt volgens de procedure gemaakt en met behulp van een afstandsblok op precies de juiste afstand in de laskop gemonteerd. Op deze manier zorgen we voor een consistent ontstekings- en lasproces. Na het voorbereiden van uw werk en het controleren van uw apparaat, kan er nog steeds iets misgaan.

Bij het aan elkaar lassen van meerdere stukken buis moet u goed nadenken over de lasvolgorde. Door het niet opvolgen van de juiste volgorde, past de onderdelenscan mogelijk niet meer in de houder. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u een T-stuk last. De oplossing is het lassen van een optionele verlenging tussen hen.

Lasproces – Lassen Van Staal En Roestvrij Staal Vind hier meer informatie over

Het is van groot belang dat de twee te lassen delen goed tegen elkaar aanliggen in de lasmachine. Zorg er daarom voor dat er niet te veel gewicht op een van de onderdelen rust. geautomatiseerd lassen. Hierdoor kan het onderdeel scheef in de houder komen te staan, waardoor de las niet goed aan de twee delen zal hechten.

Heeft u een bolle lasnaad of een ingestorte lasnaad? Hiermee moet rekening worden gehouden bij de voorbereiding. Een convexe las gebeurt wanneer de gasstroom niet correct is. Het is mogelijk dat u vergeten bent om het gas aan te zetten of voor uw werkproces in te knijpen. Wanneer gas zich ophoopt, wordt uw las eruit geduwd: dit levert een convexe las op.

Orbitaal Lassen - Maintenance Piping & Construction Kijk op deze website

Je krijgt ook een hogere aanval van binnenuit. Als het orbitaal lassen uw mogelijkheden te boven gaat, hebben wij de expertise en apparatuur om u van dienst te zijn. We zijn eigenlijk uitgerust voor ¼" en 3/8" maar onze setup is ook geschikt voor 2, 3, 6, 8, 10 & 12mm en 1/8" tot ½".

Orbitaal lassen is een volledig gemechaniseerd lasproces voor buizen, leidingen en ronde objecten zoals flenzen. Door een geautomatiseerd TIG-lasproces draait de elektrode in een rechte baan om de buitenkant van de naad die gelast wordt. Waarom RVS orbitaal lassen, Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het orbitaal lassen van roestvast staal.

Leiding Laswerk - Techniek Voor Al Uw Rvs Laswerk Meer voordelen over

Er wordt continu met twee handen gewerkt, waardoor het TIG lassen van RVS een goede techniek vergt van de lasser. Door het TIG lassen te automatiseren biedt RVS orbitaal lassen zowel de voordelen van TIG lassen als een oplossing voor de complexiteit, waardoor een hoge laskwaliteit wordt gegarandeerd. Voor het lassen van ronde RVS onderdelen biedt orbitaal lassen als extra voordeel dat er sprake is van een continu lasproces en daardoor een zeer nauwkeurige lasverbinding.

Is orbitaal lassen geschikt voor RVSNet als het TIG lassen en MIG/MAG lassen is Orbitaal lassen een passende lastechniek voor het lassen van RVS. Het grote verschil tussen TIG lassen en Orbitaal lassen is dat orbitaal lassen geautomatiseerd plaatsvindt. Daardoor heeft Orbitaal lassen een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van TIG lassen.

Orbitaal Lassen Kijk op de website

Orbitaal Lassen - Welding Service Klik hier voor infoOrbitaal Lasinstallatie - Welding Vind hier info


Onder cases vindt u diverse voorbeelden van gerealiseerde projecten. Voordelen orbitaal lassen, Doordat orbitaal lassen een volledig gemechaniseerd lasproces is, heeft het belangrijke voordelen voor het lassen van RVS ten opzichte van TIG lassen of MIG/MAG lassen. Voordelen van orbitaal lassen zijn:• Zeer nauwkeurige lasverbindingen • Uitstekende doorlas• Snelle lasmethode doordat de lasboog om de lasnaad draait, TIG lassen vergt vakmanschap door de hoge temperaturen en de werkwijze, waardoor het TIG lassen van roestvast staal een precies werkje is.

Meer van Ventilatie

Navigation

Home

Latest Posts

Budget Huisontruiming.

Published Nov 29, 21
7 min read

Zo Vindt U Een Betrouwbare Schoorsteenveger

Published Nov 27, 21
8 min read